Начало / Водно подово отопление

Водно подово отопление

Подовото отопление представлява оптималното решение за комфорт и икономия на енергия. В действителност това води до доближаване до перфектния температурен профил между пода и тавана.

Подовите отоплителни системи са по-ефективни от конвенционалното централно отопление, защото постигат същите резултати, но работят на много по-ниски температури и увеличават акумулирането на топлина. Това води до намаляване на Вашите разходи. За постигане на идеален комфорт, комбиниран с постигането на икономии на суровини и пари, инсталациите за подово отопление се изграждат с разстояние между тръбите 10см. Това разстояние представлява оптимално решение при оразмеряването на подовите системи, което позволява те да работят не само като ниско температурно отопление, но и като охлаждащи системи през лятото. Оразмеряването за работа като ниско температурно отопление отваря вратите за широко използване на слънчевите вакуумно-тръбни колектори като технологичен източник на топлина. През зимния сезон характеристиката на работа на вакуумно-тръбните колектори позволява да постигнете необходимата температура в акумулатора, позволяваща нормална работа на водното подово отопение.

Също така, изпълнение на водното подово отопление освен с вакуумно-тръбни слънчеви колектори е възможно и с други източници на топлинна енергия, примерно с газов или друг тип котел.

Снимки